Yrittäjän puolesta (YrittäjäSanomat 1/15)Suomen Yrittäjät on yrittäjien järjestö. Tämä lause toistuu usein järjestön viesteissä ja tulee toistumaan jatkossakin. Järjestön ydin on juuri tuossa.

 

Mitä tämä tarkoittaa ja miten se näkyy?

 

Kaikkien yrittäjien järjestössä työtä tekevien, niin luottamustoimissa kuin palkallisenakin, tavoitteena on oltava tehdä yrittäjänä olemisesta parempaa Suomessa. Käytännössä siis lisää mahdollisuuksia tehdä yritystoimintaa, poistaa sitä haittaavia esteitä, auttaa ongelmatilanteissa, mahdollistaa verkostojen rakentamista ja viime kädessä kannattavan yritystoiminnan tekemistä.

 

Tätä kaikkea tehdään sillä joskus epämääräiseltä kuulostavalla edunvalvonnalla, arjen palveluilla ja lukuisilla yrittäjien kokoontumisilla. Tämä työ on siis samaan aikaan sekä ensiapua ja palokuntaa että tulevaisuuden infran rakentamista. Kaikkea tätä tarvitaan. Sen kertoo yli 50 000 neuvontapuhelua vuodessa, yli 30 000 yrittäjää syksyn yrittäjätilaisuuksissa, verottajan tulkintojen muuttaminen, kauppakeskusyrittäjän oikeus vapaapäivään, yrittäjän mahdollisuus velkajärjestelyyn sekä monet muut työmme tulokset.

 

Eduskuntavaalivuosi on järjestön näytön paikka. Asiat pitää saada vaalien keskustelujen ja tulevan hallituksen ohjelman ytimeen. Tätä työtä tehdään nyt ja siihen tarvitaan jokaista yrittäjää. Kertomaan tuleville päättäjille, mitä muuttamalla kannamme entistäkin isomman vastuun Suomen tulevaisuudesta.

Lain antama oikeus sopia asioista työpaikalla, alv:n huojennusalueen laajennus 50 000 euroon, 5 % yrittäjävähennys, yritykseen jäävän tuloksen verotuksen myöhentäminen ja yrittämistä haittaavan turhan säätelyn poistaminen. Mm. nämä ovat yrittäjien listan kärjessä.

 

Rohkeasti yrittäjän puolesta, valmiina uudistumaan ja uudistamaan sekä aina luotettavasti. Näin toimii yrittäjien järjestö. Aina.

 

Jyrki Mäkynen


Takaisin kirjoituksiin