Seuraava vaihde (Yrittävä Lakeus 6/2013)Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien syyskokous kokoustettiin 28.11. Lapualla linjaten ensi vuoden tavoitteet ja painopisteet.

Haastavassa talouden tilanteessa panostamme ensi vuonna, aluejärjestömme 75-vuotisjuhlavuonna, mm. positiiviseen yrittäjyysilmapiiriin, alueen talouskasvun vahvistamiseen, omistajanvaihdosten ja kasvuyrittäjyyden edistämiseen. Uudistetun strategian käytännön toteutus alkaa tulevana vuonna ja osana sitä uudistetaan myös luottamushenkilöorganisaatiota. Olemme asettaneet tulevalle haastavia tavoitteita, jotka vaativat omaan toimintaamme seuraavaa vaihdetta.

Syyskokouksessa oli jälleen myös henkilövalintoja. Kiitän omasta ja uudelleen valittujen varapuheenjohtajien puolesta edelleen saamastamme luottamuksesta. Lupaukseni on tehdä kaikkeni alueemme yrittäjien asioiden edistämiseksi. Olen palveluksessanne, joten toivon mahdollisimman paljon palautetta ja yhteydenpitoa suoraan jäsenyrittäjiltä.

Rakennepaketista

Maan hallitus julkaisi lupauksensa mukaisesti kestävyysvajetta paikkaamaan rakennepoliittisen ohjelmansa marraskuun lopussa.

Ohjelman positiivisimmat osat liittyvät työvoiman lisäämiseen ja kuntien tehtävien vähentämiseen. Työttömyysturvaa muutetaan työn vastaanottamista kannustavammaksi. Kuntien velvoitteiden vähentäminen taas antaa kunnille lisää vapautta tehdä asioita uudella tavalla. Toimien käytännön toteutuminen on siten kunnista itsestään kiinni, joten tältä osin pallo rakenteellisiin ratkaisuihin on nyt kunnilla itsellään.

Tulopuolen lisäämisen vaikuttavimmat toimen antavat edelleen odottaa itseään. Vaikka hallitus pyrkii vahvistamaan talouskasvua, tärkein elementti eli yrittäjyyden kautta aikaansaatavan talouden kasvun vauhdittamiseksi tarpeelliset lisätoimet puuttuvat paketista täysin.

Saman keinot, joilla kuntien tuottavuuden lisäystä haetaan eli velvoitteiden ja sääntelyn purkaminen, olisivat enemmän kuin tervetulleita tässä tilanteessa myös työmarkkinoiden joustavuuden lisäämiseksi. Samoin henkilöyhtiöiden ja elinkeinonharjoittajien verotuksen korjaamisella jo päätettyä yhteisöveron alentamista vastaavasti, olisi merkittäviä kasvuvaikutuksia pienimissä yrityksissä. Nämä asiat pysyvät siis edelleen yrittäjäjärjestön vaikuttamislistan kärjessä.

Joulurauhaa

Vuosi käy jo viimeisiään. Kohta on aika rauhoittua joulun viettoon. Joulunpyhät ajoittuvat keskelle viikkoa ja se tietää useamman päivän pysähdystä normaalirytmiin. Toivon, että te kaikki saatte nauttia joulun rauhasta toivomallanne tavalla, oli se sitten läheisten keskellä tai vaikka lomailemassa auringossa. Itse hiljennyn läheisteni ympäröimänä hyvin perinteiseen tapaan joulun sanoman äärelle.

Toivotan teille kaikille hyvää joulua ja menestystä tulevalle vuodelle kaikissa toimissanne.

Jyrki Mäkynen
puheenjohtaja


Takaisin kirjoituksiin