Onko irtisanominen hauskaa?Vapaassa maassa taiteilijoilla on täysi vapaus osallistua yleiseen keskusteluun taiteensa kautta. Meillä tavan tallaajilla on taas oikeus arvioida lopputuloksia.

 

Ilkan pääkirjoitussivun pilapiirros (30.1.) yritti hauskuttaa kuvan ja muutaman sanan kautta. Mielestäni lopputulos oli epäonnistunut. Myönnän vajavaisuuteni ilmoittamalla, etten ymmärtänyt taiteilijan viestiä.
Vai onko potkuja huutava yrittäjä huumoria?

 

Työnantajayrittäjänä en näe irtisanomisessa mitään hauskaa. Ainakin pienessä yrityksessä jokainen irtisanominen on sekä sanottavalle että sanojalle vakava paikka. Uskon monien eteläpohjalaisten yrittäjien ajattelevan kanssani samalla tavalla.

 

Yrittäjävetoiset pk-yritykset ovat kaikkien tutkimusten mukaan arvostettuja ja pidettyjä työpaikkoja. Eikä tämä varmastikaan ole irrallinen asia mm. siitä, miten muutaman vuoden takaisesta talouden pudotuksesta mentiin yli; eteläpohjalaiset pk-yritykset välttyivät lähes täysin henkilöstönsä irtisanomisista ja määräaikaisia lomautuksiakin oli tilanteeseen nähden kohtuullisesti.

 

Suomalaisten työllistämisen vastuu on siirtynyt vuosituhannen vaihteen jälkeen yhä voimakkaammin pk-yritysten vastuulle, korostuen vielä pieniin- ja mikroyrityksiin. Tälle kehitykselle ei ainakaan lähitulevaisuudessa näy muutosta.

 

Yrittäjien ja pk-yritysten arvostus ja kohtelu on kohentunut suomalaisten keskuudessa näiden merkityksen kasvun myötä. Hyvä näin, koska yleinen arvostus on merkittävä tekijä yhtä hyvin yrittäjälle kuin kenelle tahansa ihmiselle. Keskiviikkoinen pilailu ei tätä arvostusta osoittanut.


Takaisin kirjoituksiin