Mistä tunnet sä yrittäjän?Yrittäjyys on ollut ja on yhä vahvemmassa nosteessa. Aivan viime vuosia lukuun ottamatta yrittäjien määrän trendiomainen kasvu on ollut merkittävä. Yhä useampi näkee yrittäjyyden palkkatyötä houkuttelevampana vaihtoehtona työuralleen.

 

Tutkimusten mukaan tämä kehitys tulee vain vahvistumaan. Suomalaisista nuorista suurempi osa kuin koskaan aikaisemmin aikoo ryhtyä yrittäjäksi.

 

Mistä siinä yrittämisessä sitten perimmältään on kysymys? Jokaiselle yrittäjälle se on oma, ainutlaatuinen juttunsa. Yhteistäkin kuitenkin löytyy. Vahva tahto ja oma idea ovat oleellisia, mutta tärkeintä lienee kuitenkin kyky saada aikaan, toteuttaa ideansa ja tahtonsa käytännössä.

 

Juuri tästä on kysymys myös Markkinointi-iltamissa; saada aikaan, saada asioita toteutumaan.

Maailma ympärillämme on jatkuvassa muutoksessa. Juuri nyt muutoksen vauhti ja vaikutukset tuntuvat olevan poikkeuksellisen merkittäviä. Digitalisaatio ja globalisaatio tulee meidän kaikkien iholle mm. tietoverkkojen ja verkkokauppojen kautta. Nämä tulevat muuttamaan osaa liiketoimintaa täydellisesti ja vaikuttamaan jollakin tavalla meihin kaikkiin, toimimmepa sitten kansainvälisesti, valtakunnallisesti tai paikallisesti.

 

Asiakkaiden arvot, tarpeet ja käyttäytyminen muuttuvat. Näiden muutosten ymmärtäminen ja niihin vastaaminen on entistäkin tärkeämpää. Tieto on avainasemassa. Tieto asiakkaista ja sen hyödyntäminen, samoin kuin tieto omasta olemassa olosta, omista tuotteista ja palveluista juuri siellä, mistä asiakas sitä etsii.

 

Suomen Yrittäjät ovat mukana toteuttamassa näitä Markkinointi-iltamia, koska haluamme kannustaa yrittäjiä uudistumaan ja tekemään asioita uudella tavalla. Me haluamme auttaa yrittäjiä juuri siinä oleellisimmassa - tahtonsa ja ideansa toteuttamisessa.

 

Suomi menestyy vain tekemällä. Yrittäjät ovat tekijöitä. Ottakaa ideat irti omaan tekemiseen näistäkin iltamista!


Takaisin kirjoituksiin