Kiitos ja töihin (Yrittävä Lakeus 6/2012)Tätä kirjoittaessani takana on Oulun Yrittäjäpäivä- ja edessä kuntavaaliviikonloppu. On runsauden pulaa siitä, mitä asioita tässä kirjoituksessa käsittelisi. Valitsen molemmista viikonlopuista yhden.

 

Kiitos

 

Suomen Yrittäjien liittokokous pidettiin hyvässä hengessä, eteenpäin katsoen. Henkilökohtainen menestys varapuheenjohtajavaalissa yllätti. Näin laaja tuki tuntuu hyvältä, luottamuslauseeksi tehdystä työstä. Kiitän vielä kaikkia lämpimästi saamastani luottamuksesta ja oman alueen tukijoukkoja erinomaisesta työstä. Hienojen ihmisten pyyteetön työ puolestani on jotain, mitä on vaikea sanoin kuvata. Kiitos!
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kunnioitti yrittäjiä läsnäolollaan lauantai-illan juhlagaalassa. Presidentin puhe oli yksinkertaisesti erinomainen. Oman kokemuksen kautta syntynyt ymmärrys yrittäjyyden ytimestä näkyvät Niinistön arvostuksena ja kannustuksena. Tätä on arvojohtajuus.

 

Töihin

 

Annettu luottamus oikeuttaa odottamaan toimintaa. Henkilökohtaisesti otan sen velvollisuutena, mutta ennen kaikkea vahvana puhevaltana vaikuttamaan sekä yrittämisen riskinoton ja palkitsevuuden että yhteiskunnan hyvinvoinnin perustan ja kannustavuuden tasapainoihin.
Tätä luettaessa uudet kuntapäättäjät on valittu. Onnitteluni valituille!
Luottamus ja odotus koskevat myös uusia kuntapäättäjiä. Edessä ovat työt kotikunnan paremman tulevaisuuden eteen, laajemminkin oman alueemme. Työtä tulee riittämään, voittopuolisesti vaikeita ja vähemmän iloista jakamista. Nyt tarvitaan todellisia päättäjiä, jotka uskaltavat ja osaavat katsoa tulevaisuuteen.

 

Yrittäjäjärjestön keskeiset tavoitteet tulevalle valtuustokaudelle koskevat yrityslähtöistä päätöksentekoa, kaikkiin kuntiin laadittavia palvelu- ja hankintastrategioita sekä kunnan pysymistä perustehtävässään eli palvelujen järjestämisessä parhaimmilla mahdollisilla tuottajilla. Tässä on hyvä työlista uusille valtuutetuille. Töihin vain!

 

Toimeliasta syksyä kaikille!
Jyrki Mäkynen
puheenjohtaja
jyrki.makynen@martela.fi


Takaisin kirjoituksiin