Aikansa kutakin - aika kiittää (Yrittävä Lakeus 6/2014)Seitsemän vuoden putki Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtajana päättyy vuoden vaihtuessa. Viimeinen kausi jää puoliväliin, mutta hyvä mies hoitaa sen loppuun.

 

Onnitteluni vielä syyskokouksen valitsemalle uudelle puheenjohtajalle Lasse Anttilalle. Lassesta järjestömme saa kokeneen ja laaja-alaisen osaajan yrittäjien alueellisen edunvalvonnan johtoon. Hän on vuosien varapuheenjohtajuuden ansioista hyvin sisällä siinä työssä mihin hyppää.

 

Ja kyllähän sitä työtä riittää. Edessä on neljän vuoden kierrossa yksi tärkeimmistä vaikuttamisen hetkistä. Pian liikkeelle lähtevä eduskuntavaalikamppailu, ehdokkaat ja huhtikuussa valittavat uudet kansanedustajat ovat vaikuttamistyön keskipisteenä lähikuukaudet.

 

Tulevina kuukausina linjataan muiden mukana se, miten yrittäjyyden ja yritysten asioita lähivuodet päättäjien osalta ohjataan. Meidän tehtävämme on saada jo vaalikeskustelujen keskiöön yrittäjien kannalta keskeisimmät asiat. Yritysten menestymisen edellytykset täytyy olla tulevan politiikan keskiössä. Kärkiteemamme koskevat verotuksen kevennystä, yrityskohtaista sopimista, julkisen sektorin toimintaa, yksinyrittäjien asemaa ja sääntelyä.

 

Kulunut vuosi on ollut aluejärjestön 75. toimintavuosi. Juhlavuotta on vietetty pääosin työn merkeissä, monipuolisella toiminnalla jäsenten asioita edistäen. Syyskokouksessa Kristiinankaupungissa saimme huomioida järjestömme yhden vahvuuden perustaa, ansioituneita luottamushenkilöitämme, järjestöansiomerkein. Alueellamme toimii erilaisissa yrittäjien luottamustehtävissä yli 400 yrittäjää, jotka laittavat itsensä likoon kaikkien yrittäjien puolesta. Tämä on tärkeää ja arvokasta työtä, jota ei koskaan liian usein kiitetä. Kiitos siis kaikkien yrittäjien puolesta.

 

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjät uudistaa strategiansa mukaisesti sisäistä toimintaansa ensi vuonna. Edunvalvontaan ja yrittäjien väliseen yhteistyöhön haetaan uutta vahvuutta. Tavoitteena on vastata yhä paremmin tuleviin haasteisiin niin, että alueemme yrittäjien yritysten menestymisen mahdollisuudet olisivat entistäkin paremmat. Toivon teiltä jäseniltä aktiivisuutta, palautetta ja ideoita oman järjestömme jatkuvan kehityksen turvaamiseksi.

 

Vuosi alkaa käydä viimeisiä päiviään. Edessä on tänä vuonna poikkeuksellisen pitkät joulunpyhät. Haluan omasta ja aluejärjestön puolesta kiittää teitä kuluneesta vuodesta, toivottaa teille kaikille hyvää ja rauhallista joulun aikaa ja parempaa tulevaa vuotta.

 

Jyrki Mäkynen

puheenjohtaja

 


Takaisin kirjoituksiin